رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند گفت: ۱۰ هزار هکتار از مراتع اطراف دریاچه تار دماوند دارای پروانه چرا هستند و نزدیک به ۷۰۰۰ راس دام برای دامداران دارای پروانه چرا در حوضه آبریز دریاچه تار وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری امید دماوند، حسن شکری اظهار داشت: در خصوص مراتع حوضه آبریز اطراف دریاچه تار دارای پروانه چرا نزدیک به ۱۰ هزار هکتار میرسد که طبق آمار نزدیک به ۷۰۰۰ راس دام وجود دارد.
وی افزود: هر ساله از ۱۵ خرداد تا اواخر شهریورماه فصل چرا است که ما مدیریت چرا را در مراتع اطراف دریاچه تار انجام میدهیم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند گفت: مطمئنا دامداران دامها را خارج از محدوده دارای پروانه چرا نیز میبرند و به علت اینکه فصل چرا تازه آغاز شده است در اولویت کاری خود داریم که یگان منابع طبیعی سرشماری دام را انجام دهد.
شکری ادامه داد: اگر دام مازاد بر پروانه بود یا دامهای فاقد پروانه در مراتع باشند از مرتع خارج میشوند و اگر نیاز باشد پرونده قضایی نیز تشکیل میدهیم اما الان نمیتوانیم بگوییم چه تعداد دام اخراج کردهایم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند ادامه داد: مراتع شهرستان دماوند از مراتع میان بند به شمار میروند که قبل از فصل ییلاق دامداران استانهای جنوبی وارد شهرستان دماوند میشوند و یک ماه دراین مراتع هستند سپس به ارتفاعات بالادستی میروند، لذا کنترل دام با همکاری یگان منابع طبیعی و محیط زیست را اجرا کردیم که ۴ مورد اخطار دادیم و برای تشکیل پرونده قضایی صورت جلسه شد همچنین بیش از ۳۰ مورد اخطار ۲۴ ساعته را صادر کردیم تا از داخل مراتع شهرستان عبور نکنند.
وی تصریح کرد: در خصوص لار موضوع فرق دارد، لار یک مرتع ۷۰ هزار هکتاری است و پیمانکار دارد اما در شهرستان خودمان انجام میدهیم و شرایط لار با محدوده تار بسیار فرق دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند بیان داشت: در لار ورودیها کنترل میشود و اجازه دام مازاد نمیدهند اما در اینجا تا این حد امکانات نداریم تا اینکار را انجام ، این منطقه صرفا در اختیار یگان ماست و در اولویت کاری ما نیز هست که این اتفاق بیافتد.
امید مردم و رسانه ی مردمی