با وجود همه تدابیری که مسئولان برای حل مشکل کمبود مرغ در این شهرستان اتخاذ کرده بودند، اما از چند روز گذشته شهروندان برای تهیه مرغ در ایام پیک کرونا مقابل مغازههای مرغ فروشی صف بسته و مرغ نیز به میزان اندک میان شهروندان توزیع میشد.
بازار مرغ چنان بلبشو است که حتی در مراکز توزیع مرغ دولتی هم تخلفاتی وجود دارد، مرغ به جای مردم به دست سودجویان میرسد و قیمتهای عرضه در بعضی از فروشگاه های شهرستان بدلیل نظارت کم دل به خواهی است، در دیگر فروشگاهها هم مرغ آزاد تا کیلویی ۴۰ هزار تومان به فروش میرسد.
گزارش خبرنگار ما حاکی است، مراکز توزیع مرغ دولتی هم مرغ برای توزیع ندارند و یا آنقدر سهمیه کم است که در کمتر از نیم ساعت تمام میشود، این مراکز یک روز در میان و یا دو روز در میان مرغ میآورند و بین مشتریان خودشان توزیع میکنند و البته برای توزیع کامل این محمولهها هم نظارت ها کم است و در بعضی از فروشگاه های توزیع ، ویترین یخچال پر از قطعات مرغ است که میتواند در سایه عدم کافی نظارت این همان مرغ دولتی باشد.
نکته قابل توجه اینکه این مرغ ها باید به نرخ مصوب دولتی ۲۴۹۰۰ تومان بین مردم توزیع شود، اما در بعضی از فروشگاه های شهر قیمت روی ترازو ۲۵۹۰۰ و یا ۲۶۹۰۰ تومان است و معلوم نیست سیستمهای بازرسی و نظارتی کجای این ماجرا هستند که در روز روشن بعضی از فروشگاه ها مرغ یارانهای میگیرند و به نرخ های بالاتر میفروشند.
یک خانم میانسال که در حال خرید از فروشگاه محصولات پروتئینی است، به خبرنگار ما گفت: قیمتها بسیار بالاست، اما بیثباتی قیمت از این موضوع هم آزاردهنده تر است.
وی میگوید: توزیع دولتی وجود دارد، اما وقتی مراجعه میکنیم، ویترین خالی است. دو روز یک بار در شهرستان مرغ دولتی میآید، اما نیم ساعته تمام میشود. اگر میهمانی سرزده بیاید مجبور هستیم، به قیمتهای دو برابر از فروشگاههای دیگر تهیه کنیم در اصل امیدی به مراکز دولتی نیست.
وی اضافه کرد: دولت باید به این موارد رسیدگی کند. مرغ و تخممرغ غذای مردم کم درآمد است و نباید اینها به این اندازه گران باشد.
وی ادامه داد: ما میدانیم امروزه هم تولید کننده و هم مصرف کننده هر دو ضرر می کنند و تنها عده ای خاص رنج یکساله آنها را به جیب میزنند.
یکی دیگر از شهروندان که در صف مرغ حضور دارد به خبرنگار ما گفت: مسئولان از مردم میخواهند برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و گردش ویروس در خانه بمانند و از تجمعات دوری کنند اما از طرفی شرایط به گونهای است که مجبوریم برای تهیه یک عدد مرغ ساعتها در صف قرار بگیریم.
وی میافزاید: چرا باید بازار مرغ اینچنین باشد یعنی دست دلالان به بازار مرغ هم رسید؟ چرا با مردم باصداقت صحبت نمیشود که دلیل این مشکلات چیست؟ افراد میانسال چه گناهی کردند که در این شرایط و باوجود کرونا در صفهای طولانی بایستند.
مدیر یک مرکز توزیع مرغ دولتی درشهرستان به خبرنگار ما گفت: «سهمیه مرغ تقریبا نصف شده و یک روز در میان یا دو روز در میان سهمیه ۱۲۰ کیلو می دهند که برای تعداد ۲۰ نفر هم نمیرسد.»
حال باید از متولیان امر پرسید چرا این شرایط در بحبوحه شیوع جدی ویروس کرونا به صورت مجدد رقم خورده است؟و این بیتدبیریها جای گلایه دارد.
پایگاه خبری امید دماوندامید مردم و رسانه ی مردمی